Kager

Koldskålscheesecake med kammerjunkere og bær

Kan du heller ikke få nok af koldskål om sommeren? Tryl den om til en lækker cheesecake med kammerjunkerbund og friske bær på toppen. Få opskriften her!
af Camilla Biesbjerg Markussen. 25.06.2023 Foto: Columbus Leth.
Koldskålscheesecake med kammerjunkere og friske bær
8 personer

Kammerjunkerbund

  • 250 g kammerjunkere
  • 1 knsp. salt
  • 125 g smør
  • En springform, 20 cm i diameter
  • Kageplast

Koldskålsmousse

  • 5 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron
  • 100 g sukker
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 dl kærnemælk
  • 3 dl piskefløde

Pynt

  • 150 g jordbær
  • 100 g ribs
  • 50 g blåbær
  • 2 kammerjunkere

Sådan laver du koldskålscheesecake

Kammerjunkerbund

  1. Knus kammerjunkerne fint i en foodprocessor. Bland dem med salt i en skål.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med krummerne.
  3. Beklæd springformen med bagepapir, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Hæld kammerjunkerblandingen i bunden af formen, og pres den godt sammen til en fast kagebund.
  4. Sæt springformen på køl i 1 time.

Koldskålsmousse

  1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
  3. Opvarm citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og rør husblassen ud i den varme blanding. Afkøl, til den er lun.
  5. Rør flødeost, kærnemælk og den lune blanding sammen i en skål.
  6. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt sammen med blandingen.
  7. Fordel koldskålsmoussen oven på bunden, og sæt springformen tilbage på køl i mindst 6 timer.

Pynt

  1. Top kagen med jordbær, ribs, blåbær og knuste kammerjunkere.