Se også
Kager
Gulerodskage med mascarponecreme
Her får du opskriften på en lækker, svampet gulerodskage med luftig mascarponecreme – og en skøn topping af granatæble, chokolade og hasselnødder!
af Ditte Ingemann.
7.02.2023
Foto: Lene Samsø.
6 personer
Ingredienser
- 150 g mandelmel
- 100 g boghvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1½ tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. salt
- 50 g hasselnøddekerner
- 3 æg
- 1 dl smagsneutral olie
- 8 spsk. ahornsirup
- 150 g gulerødder
- 1 æble
- 1 springform, ca. 22 cm i diameter
Mascarponecreme
- ½ vaniljestang
- 1 usprøjtet citron
- 250 g mascarpone
- 4 spsk. ahornsirup
Topping
- 1 granatæble
- 4 spsk. hasselnøddekerner
- 50 g mørk chokolade
Sådan laver du gulerodskage
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Bland de 2 slags mel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, nellike og salt sammen i en skål.
- Hak hasselnødderne groft, og vend dem i melblandingen.
- Rør æg, olie og sirup godt sammen i en anden skål, og bland det med de tørre ingredienser.
- Skræl og riv gulerødder. Skyl og riv æble, og rør begge dele i dejen, til den er ensartet. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
TIP: Lav din egen mandelmel ved at tørre smuttede mandler i ovnen i ca. 15 minutter på 175°. Blend de afkølede mandler i en blender, indtil du har en helt fin mel. Sigt melet, før du hælder det i et rent og tørt glas.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mascarponecreme
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skyl og riv citronen, til du har 1 spsk. citronskal.
- Rør citronskal, vaniljekorn, mascarpone og sirup sammen i en skål, og smag cremen til. Fordel cremen på den afkølede kage.
Topping
- Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Hak hasselnødder og chokolade. Top kagen med chokolade, hasselnødder og granatæblekerner, og opbevar den på køl indtil servering.