Menu: Hel lakseside med tilbehør

Sådan en helside af laks er noget, der kan vække begejstring til både hverdag og fest. Det er en ret der sagtens kan fungere som det bærende element i forårsmenuen - og bedre endnu: det kræver ikke alverden at lave. Her får du opskriften!

Opskrift på Hel lakseside:

  • 1 hel lakseside
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 stilke dild
  • 100 g smør
  • Havsalt og peber
  • 1 bakke ærteskud

Grøn sauce til laks: 

  • 200 g babyspinat
  • 200 g smør
  • Væde fra laksen
  • 2 dl fiskebouillon
  • Peber

Sådan laver du en hel lakseside: 

  1. Tænd ovnen på 90°. 
  2. Læg laksen på bagepapir i en bradepande. 
  3. Skær citronen i skiver, og fordel dem over laksen sammen med dildkviste. 
  4. Skær smørret i terninger, og fordel dem på laksen. 
  5. Krydr med havsalt og peber, og bag laksen i 40 minutter. 
  6. Gem væden fra laksen til grøn sauce. Servér den hel eller skåret i stykker pyntet med ærteskud. 

Prøv denne til dessert: Koldskåls-panna cotta med nøddecrumble

Sådan laver du grøn sauce: 

  1. Nip og skyl spinaten, og dup den tør for væde. 
  2. Smelt smørret – det må ikke tage farve. 
  3. Blend spinat, væde fra laksen, bouillon og smeltet smør, og krydr med peber. Servér til laksen.

I galleriet kan du se, hvordan du laver salaterne: