Indbagt laks med krydderurter

Antal: 
6 pers.
Det skal du bruge: 
2 fed hvidløg
100 g frisk dild
100 g kruspersille
100 g purløg
2 spsk. olivenolie
200 g flødeost naturel
2 usprøjtede citroner
600 g fersk laksefilet uden skind og ben
2 tsk. salt
1 ark (rulle) butterdej
1 æg
1 spsk. sorte sesamfrø

Hvad end den er dampet, røget, stegt eller indbagt, så er laks på menuen en sikker vinder. Vi giver dig en smagsfuld opskrift på indbagt laks med krydderurter og citron, som er hurtig at lave og smager skønt.

Sådan laver du indbagt laks

  1. Pil og pres hvidløgsfeddene.
  2. Hak krydderurterne.
  3. Varm olien op i en stor pande, og svits hvidløgene et par minutter.
  4. Tilsæt krydderurter, og lad dem blive bløde og falde sammen.
  5. Kom det hele i en skål, og rør flødeost i.
  6. Riv skallen af citronerne, og vend den i blandingen.
  7. Del laksefileterne på langs, og gnid dem med salt.
  8. Læg dem på midten af butterdejen oven på hinanden for at få højde på. Smør med krydderurtecremen.
  9. Skær nu butterdejens sider i strimler, der er 2 cm bredde, og læg dem skiftevis hen over laksen.
  10. Pisk ægget sammen, pensl butterdejen, og drys med sesamfrø.
  11. Bag laksen i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°.