Græske lammefrikadeller med couscous

Drøm dig væk til det græske middelhav, og servér en enkel og autentisk græsk ret med lam og couscous tilsat en masse gode smagsspark!

Prøv også: Flute med oliven og feta

Det skal du bruge til græske lammefrikadeller med couscous

Antal: 4 personer.

Lammefrikadeller:

  • 125 g couscous
  • 21⁄2 dl grøntsagsbouillon
  • 600 g hakket lammekød
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • Salt og friskværnet peber
  • 150 g fetaost
  • 3 spsk. vin- druekerneolie

Desuden:

  • 4 store fladbrød
  • ca. 400 g hummus
  • 8 små tomater, fx daddeltomater
  • 250 g frisk babyspinat
  • 1 lille bundt mynte

FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER SENDT TIL DØREN MED ISABELLAS!

Sådan gør du:

  1. Lammefrikadeller: Hæld couscoussen i en skål. Bring bouillon i kog, og hæld den over. Dæk skålen med film, og lad det trække i 10 minutter. Rør i couscous- sen med en gaffel, så kornene løsner sig. Rør det hak- kede lammekød sammen med couscoussen.
  2. Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber. Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
  3. Form farsen til ca. 25 små, flade frikadeller. Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.
  4. Servér i fladbrød med hummus og salat til.

Prøv også: Braiseret lammebov

Se flere opskrifter på lækre frikadeller i galleriet nedenfor: