Brændende kærlighed - en nem opskrift

Brændende kærlighed er en af det danske køkkens absolutte darlings, og vi synes, den smager allerbedst, præcis som den er. Derfor får du her en opskrift på den danske klassiker lavet af gode, danske råvarer og toppet med sprødstegt bacon, friske purløg og masser af madkærlighed. Akkurat som kun mormor kunne servere den.

Det skal du bruge til brændende kærlighed:

(4 personer)

Det skal du bruge til brændende kærlighed:

Læs også: Server mad med kærlighed

Kartoffelmos

  • 4 store bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød

Topping

  • 800 g bacon – helst fra et helt stykke bacon
  • 4 løg
  • 250 g smør
  • Salt og peber

Prøv også: Den bedste opskrift på svensk pølseret

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne helt møre (ca. 30 minutter), hæld vandet fra, og mos dem. Tilsæt smør, mælk, salt, peber og muskatnød, og rør det hele godt sammen.
  2. Skær baconen i grove tern, og skær løgene i skiver. Kom baconen i et ovnfast fad sammen med smør i store klatter, og sæt det i ovnen ved 200°.
  3. Efter 15 minutter i ovnen kommer du løgene i fadet og lader løg og bacon stege færdig i ca. 10 minutter, indtil baconen er sprød og gylden.
  4. Servér kartoffelmosen i en dyb tallerken med brændende kærlighed på toppen.
  5. Husk at hælde smørsaucen fra det ovnfaste fad ud over mosen og fyldet, når du anretter − så får du et strålende mesterværk!

Tip: Du kan erstatte kartoffelmosen med mos af rodfrugter, broccoli eller blomkål for at få et sundere måltid.

Få inspiration til flere nemme hverdagsretter i galleriet nedenfor: