Kryddersmåkager – de bedste krydrede julesmåkager

En klassisker i kagedåsen til jul er de sprøde kryddersmåkager, som smager af julens bedste krydderier. De spreder ægte juleduft i hele huset og juleglæde i maverne! Vi har tryllet den klassiske kryddersmåkage-dej om til søde snefnug, men du kan naturligvis også bruge dejen til at udstikke kagemænd og kagekoner med de mindste i familien.
 
 

Det skal du bruge til kryddersmåkager:

(40-60 stk., afhængigt af størrelse) 
 
  • 100 g blødt smør
  • 70 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 110 g lys sirup
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Julebag: Sådan bager du de bedste julesmåkager

Citronglasur:
  • 50 g flormelis
  • ½ dl citronsaft

Sådan laver du kryddersmåkager:

  1. Hæld smør, brun farin, sukker og sirup i en skål, og rør det sammen.
  2. Sigt de øvrige ingredienser sammen i en anden skål, og hæld det i smørblandingen lidt efter lidt, imens du rører.
  3. Ælt dejen sammen, pak den ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet et par timer.
  4. Tænd ovnen på 175°.
  5. Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den igennem med hænderne.
  6. Rul den ud på et meldrysset bord, og udstik snefnug, stjerner eller andre figurer i forskellige størrelser. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
  7. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

(fortsættes herunder)

Citronglasur:
  1. Hæld flormelis i en skål.
  2. Opvarm citronsaften i mikroovnen eller i en gryde, og hæld den i flormelissen lidt ad gangen, imens du rører.
  3. Tilsæt citronsaft, indtil du er tilfreds med konsistensen – glasuren skal være meget tynd.
  4. Dyp hver småkage i glasuren, og skrab overskydende glasur af. Servér til en god kop te eller gløgg.

Servér hvid gløgg til kryddersmåkagerne: Få opskriften her!