Småkager & Cookies

Cookies med karamel og hvid chokolade

Disse cookies er sprøde udenpå og seje indeni, og så smager de fuldstændig himmelsk! Er du vild med karamel, hvid chokolade og peanuts, bliver kagerne her en sikker vinder til eftermiddagskaffen.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 14.04.2023
Cookies med karamel, hvid chokolade og peanuts

Er du vild med cookies, vil du med garanti elske disse! De er fyldt med blød karamel, sød hvid chokolade og knasende peanuts. Og det bedste af det hele er, at de kun skal bage lige så længe, som det tager af snuppe opvasken og gøre kaffen klar!

Husk, at det er nemt at lave en en stor portion dej og fryse halvdelen, til næste gang du får trang til hjemmelavede cookies. Du kan også bage dem alle og fryse halvdelen, så snart de er kølet af på bageristen.

16 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 75 g saltede peanuts
  • 100 g karamelliseret hvid chokolade, f.eks. Dulcey fra Valrhona
  • 100 g karamelfudge

Cookies med karamel og hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 165° varmluft.
  2. Rør smørret blødt i en skål sammen med brun farin og sukker. Tilsæt æg, og rør det sammen til en let og luftig masse.
  3. Sigt hvedemel, bagepulver, salt og vaniljesukker i æggemassen, og rør det hele godt sammen.
  4. Hak peanuts og chokolade groft, og skær fudge i små tern. Rør det hele i dejen.
  5. Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og tril dejen i 16 lige store kugler.
  6. Sæt kuglerne på bagepladen med god afstand imellem, og bag dem i ovnen i 12-14 minutter, til de er lysebrune.
  7. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse.