Opskrifter: 7 søde sager til jul

Nu skal julebarometeret skrues op på max med julebagning og konfektlavning til den helt store guldmedalje. I den søde højtid er der nemlig masser af favoritter i kagedåsen, der skal bages, og mange anledninger til at servere hjemmelavet konfekt eller servere en god kage. I bunden af artiklen kan du se alle vores søde favoritter, som vi har samlet til dig!

Juleaften: Få styr på planlægning og ISABELLAS' bedste juleopskrifter 

Sådan laver du en julet karamel-nøddetærte:

Det skal du bruge:

Mørdejsbund:
  • 150 g smør
  • 225 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Evt. 1 spsk. koldt vand
  • Smør til formen
  • Tørre bønner til formen
Karamel-nøddefyld:
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g valnødder
  • 100 g macadamianødder
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 3 dl sukker
  • 50 g smør
  • 3 dl piskefløde
  • Evt. en smule havsalt
  • 40 g syltet appelsinskal, kan udelades

Jule-DIY: Lynhurtige bordkort og søde til og fra-kort

Sådan gør du:

Mørdej:
  1. Smuldr smørret i melet, til konsistensen er som grov rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og ælt dejen hurtigt sammen.
  2. Dæk den til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i ca. 1 time.
  3. Smør en tærteform, der måler 26 x 26 cm, med smør, og tænd ovnen på 180°.
  4. Rul mørdejen ud til ca. ½ cm’s tykkelse, og beklæd tærteformen med den.
  5. Kom bagepapir og tørre bønner i formen, og forbag bunden i ca. 15-18 minutter.
Karamel-nøddefyld:
  1. Bred hasselnødderne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt. Gnub så meget af skallen af som muligt, fx i et viskestykke. Hak valnødderne groft, og spred dem og de øvrige nødder ud på bagepladen. Rist nødderne i ovnen i 5-6 minutter, til de er let gyldne og begynder at dufte kraftigt. De må ikke få for meget, for så smager de bittert. Lad dem køle helt af.
  2. Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, indtil det har en gylden farve og begynder at dufte af karamel. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt smørret 1 skefuld ad gangen, mens du rører efter hver gang, så smørret absorberes helt af sukkeret. Tilsæt piskefløden under omrøring – karamellen kan bruse op, når fløden kommer i, så pas på, du ikke brænder dig. Lad saucen koge op – tilsæt evt. lidt havsalt, og rør, indtil den er ensartet.
  3. Stil saucen i køleskab i 1 time.
  4. Spred nødderne og appelsinskal ud over mørdejsbunden, og hæld den afkølede karamelsauce over.
  5. Stil tærten i køleskabet, indtil karamellen er stivnet, og servér den i små stykker.

Fra konfekt til julesmåkager – det hele er så lækkert og uimodståeligt, at vi næsten kun kan anbefale at lave en dobbeltportion af det hele! I galleriet her kan du se de bedste søde sager til jul.