Biscotti med chokolade og kaffe

Biscotti er knasende sprøde italienske småkager. Du bager dem først som hele brød, og så skæres de ud til biscotti, som skal tørre i ovnen.

Biscotti er delikate og perfekte som en lille godbid til aftenkaffen.

Biscotti med chokolade og kaffe

Ca. 35 biscotti

Det skal du bruge
50 g smuttede mandler
30 g pinjekerner
125 g mel
1 sammenpisket æg
1 knivspids bagepulver
125 g sukker
1 knivspids vaniljesukker
1 knivspids salt
1 spsk frysetørret kaffe
½ tsk revet appelsinskal, fra usprøjtet appelsin
50 g mørk chokolade
Smør til bagepapiret
Mel til bagepapiret

Er du vild med det italienske? Så må du ikke snyde dig selv for en skøn hjemmelavet panforte

Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190°. Rist mandlerne på en bageplade med bagepapir i 4 minutter, og hak dem groft sammen med pinjekernerne. Sigt melet i en skål, tilsæt æg, bagepulver, sukker, vaniljesukker, salt, kaffe og appelsinskal. Ælt dejen, til den har en blød konsistens. Hak chokoladen i små stykker. Ælt dejen med de hakkede nødder, pinjekerner og chokolade.

Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke til en pølse. Bag biscotti på smurt og meldrysset bagepapir i 15 minutter.

Tag dine biscotti ud af ovnen, og skær dem over diagonalt i centimetertykke stykker. Bag dem yderligere i ca. 25 minutter, til dine biscotti er brune.

Afkøl de færdigbagte biscotti før servering. Opbevares tørt, fx i en tætsluttende kagedåse.

Skorper skal tørres i ovnen ligesom biscotti. Få en nem opskrift på svenske skorper her