Desserter og kager

Nemme lakridskarameller til konfekt-skålen

Lakridskarameller er perfekt til konfekt-skålen, fordi de både er holdbare, lækre og et godt supplement til den klassiske chokoladekonfekt.
af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth 16.10.2020
Lakridskarameller som konfekt pakket ind i cellofan og fin snor

Lakridskarameller som jule-konfekt

Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. Tip! Match dine lakridskarameller med klassisk fransk nougat

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på lakridskarameller

Ca. 50 stk. Det skal du bruge til lakridskarameller:
  • ½ l piskefløde
  • 250 g sukker
  • 125 g glukose (Find det fx her!)
  • 2 tsk lakridspulver samt ekstra lakridspulver til at trille karamellerne i (Find det fx her!)
Sådan laver du lakridskarameller:
  1. Kog alle ingredienserne (undtagen lakridspulveret) i en gryde, indtil karamellen er godt gylden og meget tykflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest til sidst. Karamellen er færdigkogt, når den begynder at slippe grydens bund – det tager ca. 20-35 minutter ved jævn varme.
  2. Tag gryden af blusset, tilsæt lakridspulver, og rør godt.
  3. Hæld karamellen op i en form på ca. 18 x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen. Lad karamellerne afkøle ved stuetemperatur til næste dag – eller mindst 5 timer.
  4. Skær karamellerne ud, og vend dem i lakridspulver (kan undlades).
  5. Pak evt. karamellerne stykvis ind i cellofan, så de tager sig godt ud.

Smag også: Mette Blomsterbergs nougat-konfekt