Desserter og kager

Lav selv ægte fransk nougat

Få den bedste opskrift på ægte fransk nougat med sprøde bidder af mandel og pistacie lige her.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Line Thit Klein 1.07.2021

Ægte fransk nougat er kendt for sin lækre og seje konsistens, og det er en af hemmelighederne bag den franske nougats popularitet. Smagen af mandler, pistacie og appelsin gør den kun bedre, og hvis du er en af dem, som elsker fransk nougat, må du bestemt ikke gå glip af denne opskrift.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Så prøv dine færdigheder af inden for klassisk hjemmelavet konfekt, og lav din helt egen franske nougat til konfektdåsen.

Opskrift på ægte fransk nougat

  • 150 g mandler uden skal
  • 50 g pistacienødder
  • 225 g akaciehonning
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 1 tsk. appelsinblomstvand.
  • 75 g æggehvider
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan laver du fransk nougat:

  1. Tænd ovnen på 180°, bred mandlerne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i 15-18 minutter, indtil de begynder at blive let gyldne og dufte kraftigere af nødder.
  2. Læg pistacienødderne sammen med mandlerne, og rist dem yderligere 3-4 minutter.
  3. Tag bradepanden ud af ovnen, og lad nødderne køle af.
  4. Varm honning og glukosesirup op i en skål over vandbad, vær opmærksom på, at skålen ikke må røre vandet.
  5. Pisk hviderne lette, til de danner bløde toppe. Når honningblandingen er lidt varmere end fingervarm, tilsættes æggehviderne og orangeblomstvandet.
  6. Brug nu en træske til at røre forsigtigt i blandingen over de næste 45 minutter, sæt et ur, så du har styr på tiden.
  7. Blandingen vil først være en gylden creme, som gradvist bliver tykkere og mere lys, næsten hvid.
  8. Når blandingen er færdig, vil den danne en blød sej kugle i et koldt glas vand og ikke opløse sig med det samme.
  9. Efter de 45 minutter tilsættes nødder, salt og vaniljeekstrakt, og der røres videre i 5 minutter, sæt uret igen, så du er sikker på tiden.
  10. Drys fadet med flormelis, og hæld massen heri. Drys flormelis på toppen, og klap massen flad med håndfladerne.
  11. Lad nougaten sætte sig i køleskabet nogle timer, og skær den derefter ud i barer eller mindre firkanter, alt efter hvad du foretrækker. Opbevar nougaten i en lufttæt beholder et køligt sted.