Desserter og kager

Marengs med hasselnødder og blåbær-is

Prøv den sommerlige opskrift på marengs med hasselnødder og blåbær semifreddo.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: All over press Denmark 25.04.2017
Marengs med hasselnødder og blåbær-is

Forår og sommer kalder på et hav af søde desserter. Når varmen begynder at bruse ind over det danske land, valfarter vi ofte ned til den nærmeste iskiosk efter en god, gammeldags isvafler med guf, der kan både kan køle os af og tilfredsstille vores søde tand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Marengs med semi freddo

Hvis du er frisk på at forsøde sommeren med en ægte italiensk isklassiker, så prøv med en semifreddo. Semifreddo betyder 'halvkold' på italiensk, og kan bedst beskrives som en fusion mellem en is og en kold mousse. Den her udgave består af marengs med hasselnødder sammen med en blåbæriscreme. Perfekt til en varm sommerdag!

Opskrift på marengs med hasselnødder og blåbær-is

Prøv også: En is-dessert i særklasse her!

Det skal du bruge for at lave marengs med hasselnødder og blåbær-is

Antal: 10-13 personer

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 150 g hasselnødder
  • 2 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 125 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • ½ l piskefløde
  • 200 g friske blåbær

Prøv også: Hjemmelavet nutella-is her!

Sådan laver du marengs med hasselnødder og blåbær-is

  1. Tænd ovnen på 125°.
  2. Pisk de 4 æggehvider stive, pisk sukkeret i lidt ad gangen til en sej marengs.
  3. Vend hakkede hasselnødder i marengsen, og bred den ud på en bageplade med bagepapir, så den fylder hele pladen.
  4. Bag den ved 125° i ca. 45 minutter, og afkøl på en bagerist.
  5. Når marengsen er kold, vendes den forsigtigt over på et nyt stykke bagepapir, og det gamle trækkes forsigtigt af.
  6. Del marengsen i tre stykker på den lange led.
  7. Pisk de sidste 2 æggehvider stive, tilsæt salt og 50 g sukker og pisk, til marengsen er sej.
  8. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt.
  9. Tilsæt piskefløde, og pisk til cremen er let og luftig som flødeskum.
  10. Mas evt. blåbærrene en anelse med en gaffel, og vend dem og æggehviderne i cremen.
  11. Læg blåbæriscremen imellem de tre marengsbunde, og sæt den i fryseren, til isen er fast. Servér gerne med ekstra bær.