Pavlova med passionsfrugt

Pavlova er en skøn og luftig marengsdessert - perfekt til dessertbordet. Denne opskrift kombinerer marengs med passionsfrugt, som giver desserten den friske og syrlige smag, der passer så godt til det søde.

Vild med påskelækkerier? Prøv: Påskeæg med nougat og hvid chokolade.

Det skal du bruge til dine pavlova med passionsfrugt:

(6-8 stykker)

  • 3 æggehvider
  • 1 tsk. eddike, 12%
  • 3 dl sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Topping:

  • 3 passionsfrugter
  • 400 g kvark
  • 1 dl creme fraiche, 38%
  • 1 citron
  • 2 spsk. vaniljesukker

Pynt:

  • 2 passionsfrugter
  • 2 kviste citronmelisse

Se også: Dæk et kreativt påskebord

Sådan laver du pavlova med passionsfrugt:

Marengs:

  • Sæt ovnen på 150°.
  • Pisk æggehviderne til hårdt skum, tilsæt eddike og lidt sukker ad gangen, og pisk ingredienserne sammen til en blanding.
  • Tilsæt majsstivelse og pisk i 1 minut.
  • Hæld marengsdejen i en sprøjtepose, og sprøjt 6-8 marengs ud på et bagepapir.
  • Bag marengs midt i ovnen i ca. 20 minutter, skru derefter varmen ned til 100°, og bag videre i 45 minutter. Sluk derefter for ovnen, og lad marengsene stå i ovnen, indtil den er kold, gerne over natten.

Topping:

  • Skær passionsfrugterne over, og udhul dem. Riv skallen af citronen.
  • Bland frugtkød fra passionsfrugterne med kvark, creme fraiche, citronskal og vaniljesukker i en skål. Smag til.

Pynt:

  • Læg en smule topping ovenpå marengsene.
  • Skær passionsfrugterne over, og udhul dem.
  • Pynt pavlova med passionsfrugt og citronmelisse.

Inspiration til påskefrokosten: Nem snaps med pære