Kager

Gateau Marcel - den ultimative chokoladekage

Hvis du heller ikke kan få nok af chokolade, så er denne kage lige sagen! Den franske Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage med en bund af bagt chokolademousse toppet med frisk chokolademousse. Mums!
af Maja Ambeck Vase 30.04.2018 Foto: Columbus Leth.
Gateau Marcel

Gateau Marcel er en virkelig simpel kage, der smager så chokoladeenglene synger! Du laver blot en chokolademousse, hvoraf halvdelen bliver bagt, og den anden halvdel smøres ud på den bagte bund.

Med andre ord er det chokolade ovenpå chokolade, og hvad kan egentlig være bedre end det? Kagen er tilmed lavet helt uden gluten, hvilket bestemt ikke gør den dårligere. Servér din gateau marcel som dessert og gerne sammen med en dejlig kop kaffe.

8 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 140 g pasteuriserede æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 160 g pasteuriserede æggehvider
  • Lidt smør til formen

Chokoladehjerter med guldstøv

  • 50 g mørk chokolade
  • ½ tsk. spiseligt guldstøv
  • En lille kageudstikker i hjerteform

Sådan laver du garteau marcel

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  3. Pisk æggeblommer og 150 g af sukkeret let og luftigt i en anden skål.
  4. Rør chokolademassen i.
  5. Pisk æggehvider og de sidste 50 g sukker stift i en anden skål.
  6. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen, så du får en jævn mousse.
  7. Beklæd bunden af en springform (Ø ca. 20 cm) med bagepapir, og smør kanterne med smør.
  8. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Stil resten af chokolade
moussen på køl.
  9. Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold.
  10. Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå.
  11. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.

Chokoladehjerter med gulstøv

  1. Smelt chokolade i en skål over vandbad.
  2. Placér en frysepose på et lille skærebræt, og hæld den smeltede chokolade ud på posen.
  3. Spred chokoladen ud i et tyndt lag.
  4. Stil skærebrættet i fryseren et øjeblik, til chokoladen er stivnet.
  5. Stik små hjerter ud med en kageudstikker, og drys evt. med lidt spiseligt guldstøv.
  6. Stil chokolade-hjerterne på køl, til kagen skal serveres.
  7. Sigt kakaopulver over kagen, og pynt med chokoladehjerterne.

Tips

  • Kagen kan fint fryses, og skal blot tages op 2 timer inden servering.
  • Hvis det skal være lidt lettere, kan du også bare pynte kagen med forskellige friske bær, eller revet chokolade.