Kød og fjerkræ

Tærte med and, chorizo, hvide bønner og pesto

Fantasien kan godt strejke, når der skal findes på retter til decembers mange julefrokoster. Her får du opskriften på en lækker jule-tærte med and, chorizo, hvide bønner, pesto og et sprødt butterdejslåg
af Carsten Kyster Foto: Colombus Leth 19.11.2012
Tærte med and, chorizo, hvide bønner og pesto

Tærte med and og chorizo til jul

Hvem siger, at julefrokostbordet partout behøver bestå af frikadeller, fiskefilet, rødkål og marinerede sild? Det er altså tilladt at eksperimentere, også med noget så traditionsomfavnet som julen og dens mad.

Her får du opskriften på en lækker tærte med julens and og chorizopølse!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Alternativt kan du lave tærten som efter-julemad, fordi det er nemt og praktisk, da du kan få bugt med resterne fra andestegen - og får en velfortjent pause fra køkkenet, da tærten er nem at lave.

4 personer

Bønner
250 g hvide bønner, udblødte*
1 løg
1 fed hvidløg
2 laurbærblade
1-2 tørrede chilier

Tærte 1 løg
120 g chorizopølse
1 spsk olivenolie
300 g andekødsrester
2 dl sauce fra andesteg el.l., kan udelades
salt
sort peber
1 rulle butterdej
1 æggeblomme til pensling
1 dl god pesto

Opskrift på hjemmelavet pesto

Bønner Kog de udblødte bønner i rigeligt friskt vand sammen med løg, hvidløg, laurbærblade og chili i ca. 30 min. ved svag varme, indtil de er bløde og møre. Hæld vandet fra, og kasser løg, hvidløg, laurbærblade og chili.

Sammensæt en hel eksotisk og fræk julefrokost med de fem lækre retter i galleriet nedenfor.

Øvrige tærte Hak løg og chorizopølse groft, og svits det på en pande i olie. Tilsæt bønnerne og andekød skåret i små stykker, og vend det godt rundt.

Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Tilsæt sauce, og smag til med salt og peber. Fordel and og bønner i små ildfaste fade eller i et stort fad. Beklæd fadet med butterdej, og pensl med æggeblomme.

Andesteg med æbler, timian og rosiner

Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 20 min., indtil butterdejen er gylden og sprød. Anret tærten i fadene, og server med pesto, brød og salat. * Læg bønnerne i rigeligt koldt vand natten over. Kasser vandet, og kog i nyt vand.

Håkonskager med marcipan