Aftensmad
Aftensmad
Stegt flæsk med grønkål
Grønkål er et helt uundværligt element til julefrokosten. Denne er en klassiker, der er garneret med æbler med bid i.
af Anna Hedegaard
14.11.2008
Foto: Jakob Valling/valling.com
3 kg stegeflæsk i skiver
Salt
2 små løg
Olie
600 g hakket frossen grønkål, optøet og presset for væde
1 usprøjtet appelsin
3 dl cremefraiche 38 %
Salt og peber
3 æbler
Læg flæsket på en rist og drys med salt. Steg flæsket i ovnen cirka 25 min ved 200 grader med en bradepande under risten. Hak løgene og sauter dem i lidt olie. Tilsæt grønkål. Riv appelsinskallen. Halver appelsinen og pres saften. Vend saft og skal i grønkålen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lad saften koge en smule ind. Tilsæt cremefraiche og lad det koge igennem cirka 5-10 minutter. Smag til med salt og peber. Vask æblerne og skær dem ud i små tern og vend dem i til sidst. Server et par skiver flæsk med en rundhåndet skefuld grønkål.