Kød og fjerkræ

Sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer

Denne lille ret med andebryst er en del af en tapasmenu med 6 små retter.
af Trine Hahnemann, Foto: Lars Ranek 16.05.2013
Sprængt andebryst med selleripuré og bagte majroer

Opskrift på sprængt andebryst med selleripuré og bagte majroer

6 personer
Ingredienser
Sprængt andebryst:

8 dl vand
4 spsk salt
4 spsk sukker
2 laurbærblade
2 andebryster

Bagte majroer:
300 g majroer
30 g smør

Selleripuré:
200 g knoldselleri
½ dl fløde
1 tsk citrontimianblade
salt og friskkværnet peber
citrontimian til at pynte med

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sprængt andebryst: Hæld vand, salt, sukker og laurbærblade i en gryde, og bring det i kog. Rør indtil sukker og salt er opløst. Læg andebrysterne i et fad, og hæld lagen over. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskab natten over.

Bagte majroer: Vask majroerne grundigt. Skær toppen af, og skær dem derefter i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og læg små klatter smør på toppen af hver skive. Bag dem ved 180° i 10 min.

Selleripuré: Skræl knoldsellerien, og skær den i terninger. Kog dem i letsaltet vand, indtil de er møre. Blend med fløde og citrontimian, og rør til en blød og luftig puré. Smag til med salt og peber. Tag andekødet op af lagen, tør med køkkenrulle, og rids fedtlaget i tern. Brun fedtsiden på en varm pande. Læg derefter andebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem ved 180° i 15 min. De skal være svagt rosa i midten. Lad dem hvile i 10 min., og skær dem derefter i terninger. Fordel majroeskiverne på et fad, og læg et stykke sprængt andebryst ovenpå, derefter 1-2 tesker selleripuré. Pynt med frisk citrontimian.

PRØV OGSÅ: Andebryst med filodej