Kød og fjerkræ

Spidskålspuré med sprødt kyllingeskind

En lækker forret der vil pirre dine gæster med sit samspil af det sprøde, salte skind og den bløde tekstur fra puréen.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 28.11.2019

Denne forret er lidt fræk! Først og fremmest fordi den indeholder den del af kyllingen, som vi alle elsker mest, men ikke tør indrømme: Det sprøde kyllingeskind! Det er salt og knasende og passer godt til den fløjlsbløde puré af en af de mest populære kålsorter, spidskålen. Prøv en anderledes forret, som er den herligste start på et fyldigt måltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP! Kyllingeskind kan man faktisk bestille hos nogle slagtere, men du kan også trække skindet af lår og bryst, når du laver andre retter med kylling, og gemme det i fryseren.

LÆS OGSÅ: 10 nemme forretter

Spidskålspuré med sprødt kyllingeskind

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til spidskålspuré med sprødt kyllingeskind

  • 1 spidskål
  • 25 g smør
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • havsalt og friskkværnet peber
  • lidt æbleeddike
  • olivenolie
  • 25 g hasselnødder
  • lidt kørvel

KYLLINGESKIND:

  • 10 kyllingeskind
  • Salt

BRØD:

  • ¼ daggammelt brød
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt

LÆS OGSÅ: Lækker forret med røget laks

Sådan laver du spidskålspuré med sprødt kyllingeskind

  1. Tag de yderste blade af spidskålen, og kassér dem. Skær resten af kålen i store stykker, læg lidt til side til anretning, og læg dem i en gryde med lidt vand i bunden.
  2. Damp kålen under låg i 10-12 min., den skal være mør, men må ikke koge for længe, da den så kan blive lidt fesen i smagen.
  3. Hæld kålen og 1 dl af kogevandet i en blender, og blend med smør, rapsolie og fintrevet citronskal. Blend til pureen er glat, og smag så til med salt og peber.
  4. Vend den rå kål med lidt æbleeddike og olivenolie, og hak hasselnødderne.
  5. Sprøde kyllingeskind: Spred kyllingeskindene ud på et stykke bagepapir, og drys med salt. Steg dem i ovnen ved 180° i 10-15 min., indtil de er helt sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.
  6. Sprøde brød: Skær brødet ud i helt tynde skiver, og læg dem på et stykke bagepapir, dryp med olivenolie og salt. Bag brødene i ovnen i 5-8 min., indtil de er helt sprøde og gyldne, og tag dem ud.
  7. Anretning: Anret den lune puré på et fad, og drys med hakkede hasselnødder, sprødt kyllingeskind, kørvel, marineret kål og de sprøde brød. Servér godt brød til.