Kød og fjerkræ

Spicy andebryst

Spicy andebryst er en utrolig velsmagende og kraftfuld ret med asiatiske aner.
af Marie Melchior /Foto: Betina Hastoft/ Regi: Lexington, Royal Copenhagen 31.10.2008
Andebryst - masser af velsmag

And er for mange mennesker noget, de spiser mortensaften og juleaften, men resten af året bliver det ikke til så meget and. Og det er virkelig en skam, for et saftigt andebryst er noget af det dejligste, man kan sætte tænderne i. For at give den klassiske udgave af denne fugl et twist, får du her opskriften på et spicy andebryst

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til spicy andebryst:

(Andebryst til 4 personer)
2 Berberi-andebryster (i alt 1 kg)
1 spsk hel koriander
2 spsk rosenpeber
1 fed hvidløg
1 spsk hakket ingefær
3 spsk soja
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk flydende honning
6 spsk rapsolie

Er du vild med andebryst og and generelt, så prøv and på marokansk maner

Sådan laver du spicy andebryst

Rids skindet på dit andebryst og læg det i en frysepose. Stød koriander, rosenpeber, hvidløg og ingefær i en morter. Tilsæt soja, balsamico, honning og olie og rør rundt. Hæld marinaden ned til dit andebryst i posen. Luk posen og vend den rundt, så marinaden fordeler sig om din andebryst. Læg posen med andebryst på køl, gerne et døgns tid.

Tag dit andebryst ud af posen og læg dem i en bradepande med skindsiden opad. Steg dem ved 200° i 20 min. Tag dem ud, dæk dem til og lad dem trække 30 min., før hvert andebryst skæres i skiver.

ÆBLESALAT
3 nye og sprøde coxorangeæbler
5 cm frisk peberrod

DRESSING TIL DIT SPICY ANDEBRYST
4 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike salt og peber

Pynt 3 kviste bredbladet persille Vask æblerne og skær dem i papirtynde skiver. Skrab peberrod i tynde spåner med en skarp kniv. Rør olivenolie og æbleeddike sammen, smag til med salt og peber og hæld den over æblerne. Pynt med bredbladet persille.

LANGTIDSBAGTE RODFRUGTER
1 pastinak (ca. 200 g)
400 g kartofler
4 gulerødder
1 knoldselleri
1 helt hvidløg
1 bdt. timian
olivenolie havsalt og peber

Skær alle rodfrugterne i små terninger og læg dem i en bradepande. Pil feddene fra hvidløget og læg dem med skal rundt i rodfrugterne. Strø timiankviste på. Dryp med olivenolie og krydr med havsalt og peber. Bag dem i ovnen ved 160° i en time.