Aftensmad

Ramsløgspasta med burrata og friske ærter

Brug sæsonens ramsløg til at lave din egen grønne, uimodståelige pasta! Servér pastaen med friske ærter og burrata, og du har forår på en tallerken.
Tekst og foto: Pernille Hoffmann 19.04.2023
Ramsløgpasta med burrata og friske ærter

Når du går en tur i løvskoven og bevæger dig lidt væk fra stien, er du ikke i tvivl: Sæsonen for ramsløg er på sit højeste, og hvert et skridt gennem det lysegrønne bunddække udløser en umiskendelig duft af hvidløg.

Buk dig ned og pluk! Både stokke, blade og de hvide blomster, der titter frem i maj, er nemme at bruge i madlavningen.

Ingen pastamaskine?

Så kan du rulle dejen tyndt ud med en kagerulle, drysse med lidt mel og folde den 3 gange over sig selv (uden at klemme dejen sammen) på den lange led. Skær dejen i smalle bånd, fold pastastrimlerne ud, og drys med lidt mel.

2 personer

Ingredienser

  • 2 håndfulde ramsløgsblade
  • 300 g hvedemel
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt

Til servering

  • 450 g ærter i bælg
  • 1 citron
  • 1 håndfuld ramsløgsblade
  • 1 håndfuld ramsløgsblomster
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 1 burratakugle
  • Salt og peber
  • Evt. en pastamaskine

Ramsløgpasta med burrata og friske ærter

  1. Skyl ramsløgsbladene, og kog dem i et par minutter i en gryde med vand, der lige akkurat dækker dem.

  2. Tag ramsløgsbladene op, og gem lidt af kogevandet. Blend ramsløgsbladene i en minihakker med en smule kogevand. Si ramsløgssaften fra, og gem den.
  3. Hæld melet i en bunke på køkkenbordet. Drys med salt, og lav en fordybning i midten.
  4. Slå æggene ud i fordybningen, og hæld ½ dl ramsløgssaft i. Ælt melet ind i æg og ramsløgssaft lidt ad gangen, til du har en smidig og ensartet dej.
  5. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
  6. Rul dejen ud, drys den med lidt mel, og kør den igennem en pastamaskine til den ønskede tykkelse.
  7. Hæng pastaen til tørre, f.eks. over et kosteskaft mellem 2 stole), til den skal koges.

Servering

  1. Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter afhængigt af tykkelsen.
  2. Bælg ærterne, og skær citronen i både.
  3. Skyl og hak ramsløgsblade. Skyl ramsløgsblomster og ærteskud.
  4. Servér pastaen med burrata, ærter, ramsløgsblade, ramsløgsblomster, ærteskud, citronbåde, salt og peber.