Kød og fjerkræ

Lammekrone

På opskriften på lammekrone serveret med bagte tomater og polentafritter.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 1.04.2009
lammekrone

Lammekrone serveret med bagte tomater og polentafritter

(6 personer)

  • 1,2 kg lammekrone
  • 1 citron
  • 1 lille bdt. mynte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • havsalt og peber

Få slagteren til at sy lammekronen sammen, så den får rigtig kroneform. Sæt kronen i en lille rund foliebakke for at holde sammen på den, mens den bliver stegt. Riv skallen af citronen. Skyl og hak mynten fint sammen med hvidløgsfeddet. Bland citronskal, mynte og hvidløg med olivenolien. Tilsæt havsalt og friskværnet peber. Gnid kødet ind i blandingen og lad det marinere i 3 timer. Steg kødet ved 200° i 40-45 min. Skær kødet ud og server.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Få inspiration til din påskefrokost her!

Bagte tomater og forårsløg med
middelhavskrydderurter

  • 1 kg cocktailtomater
  • 2 bundter forårsløg
  • 1 bdt. blandet rosmarin,
  • oregano, basilikum og bred bladet persille
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk rød balsamico
  • havsalt og peber

Skær et kryds i tomaterne og sæt dem i et ildfast fad. Skær det yderste af forårsløgene og skyl dem for jord. Læg de hele forårsløg ned til tomaterne. Skyl og tør krydderurterne. Hak dem fint og bland de hakkede urter med olivenolie og rød balsamico. Fordel urteblandingen over tomater og forårsløg. Sørg for at mase urterne ned i krydset på tomaterne. Krydr til sidst med havsalt og peber. Tænd ovnen på 150° og steg i en time.

Polentafritter

  • 250 g minut-polenta (findes i velassorterede supermarkeder)
  • 1 l vand
  • salt
  • 1 bdt. oregano
  • olivenolie til stegning

Kog vandet op med lidt salt. Drys polentamelet i det kogende vand under konstant omrøring. Tag gryden af så snart det er en grød efter ca. 1- 2 min. Hæld polentaen i en bradepande beklædt med bagepapir. Lad polentaen afkøle og stivne. Hak oreganoen fint. Skær polentaen i brede stave og vend dem i oregano. Steg polentafritterne gyldne i rigelig olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Se FORSLAG TIL MENU