Kød og fjerkræ

Lammeculotte med stegte rapsblomster og friskost

Prøv denne opskrift op kammeculotte med stegte rapsblomster og frikost. Lam passer perfekt til påskefrokosten, hvorfor denne ret vil være et hit!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 11.01.2021
Lammeculotte med stegte rapsblomster

Skal du holde påskefrokost eller vil du lave en lækker ret til middagsselskabet? Så prøv denne opskrift op kammeculotte med stegte rapsblomster og frikost. Lam passer perfekt til påskefrokosten, hvorfor denne ret vil være et hit!

Hvis du ikke kan skaffe friske rapsblomster, kan retten laves med grønne asparges.

Vidste du?

Jo yngre lammet er, des mere diskret er den uldede smag, der sidder i fedtet. Den bedste balance mellem kød, fedt, skind og knogler fås, når lammet er 6-7 måneder gammelt, men kødet anses for at være allerfinest ved 4 måneder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Braiseret varde ådal-lam

Lammeculotte i ovn: Opskrift med stegte rapsblomster og friskost

Antal: 4 personer Det skal du bruge for at lave lammeculotte med stegte rapsblomster og friskost
  • 500 g lammeculotte
  • Salt og peber
  • Stegte rapsblomster:
  • 200 g usprøjtede friske rapsblomster
  • Salt og peber
Frikostcreme:
  • 100 g friskost fra Kirks
  • 1 dl yoghurt naturel 3,5 %
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 tsk. peber
Til servering:
  • Godt brød

Sådan laver du lammeculotte med stegte rapsblomster og friskost

  1. Afparér lammeculotten ved at skære de største sener og lidt af fedtet af.
  2. Lad dog stadig noget fedt sidde på.
  3. Rids fedtet let med en skarp kniv, drys culotten med lidt salt, og lad den trække i 15-20 minutter.
  4. Skyl rapsblomsterne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Frikostcreme:
  1. Rør friskost, yoghurt, lidt olie, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen til en glat creme.
Tilberedning af culotten:
  1. Steg culotten med fedtsiden nedad på en varm pande, så lidt af fedtet smelter.
  2. Brun culotten godt på alle sider, og læg den i et ovnfast fad.
  3. Krydr med salt og peber, og steg culotten færdig i ovnen ved 160° i 10-12 minutter, til den er rosa i midten.
  4. Lad culotten hvile i 5-7 minutter, inden den skæres i skiver.
Stegte rapsblomster:
  1. Steg rapsblomster i ½-1 minut ved høj temperatur på panden, til de falder lidt sammen, men stadig er sprøde og friske.
  2. Krydr med salt og peber, og tag rapsblomsterne af panden.
Servering:
  1. Anret culotteskiver med friskostcreme og stegte rapsblomster på toppen.
  2. Servér som frokostret med godt brød til eller som del af en større menu.

Lyst til mere lam?

Vi har samlet en masse lækre retter med lam til din påskefrokost. Se alle opskrifterne her!

Prvø fx en saftig lammekølle med rosmarin og fenikkel