Kød og fjerkræ

Kylling i lime og honning

Få Timm Vladimirs enestående opskrift på kylling i lime og honning lige her!
af Timm Vladimir 31.07.2015
Kylling i lime og honning

Her er en ret, der langsomt vænner husstanden til den kolde tid, men som sagtens kan gå på en varm sommerdag også. Det her er, efter min mening, ægte comfort food. Rustikt, velkendt med et lille twist, og den sky, kyllingen genererer, er intet mindre en fantastisk. Smid dyret på ris, eller måske en mos, der rigtig kan suge skyen op og tilføje fedme og aroma.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til kylling i honning:

  • 1 stor økologisk kylling
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram honning
  • Skal og saft fra en lime
  • Tørrede chiliflager
  • Salt og peber

Sådan laver du kylling i honning:

  1. Bland smør med limeskal og -saft og stil til side. Bland et par teskefulde chiliflager med honningen og stil til side.
  2. Læg kyllingen på ryggen med bryståbningen ind mod dig selv. Før en finger ind mellem brystkødet og skindet og løft forsigtigt skindet fri af kødet hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider. Kan du få fingrene helt ud på lårene, så gør bare det. Pas på ikke at rive hul på skindet, så løber al saften nemlig ud under stegningen.
  3. Smør nu med fingrene det bløde limesmør ind mellem brystkød og skind. Læg den tiloversblevne limeskal ind i brysthulen på kyllingen og krydr godt med salt og peber derinde.
  4. Smør ydersiden af kyllingen med honning/chiliblandingen og drys godt med salt og peber, eventuelt ekstra chili og et skvæt olivenolie. Bind gerne benene godt sammen med stegesnor.
  5. Læg den i et ovnfast fad og sæt i ovnen, der er varmet op til 225 grader varmluft. Skru ned på 200 grader efter et kvarter - har du en kombidampovn, vælger du intervaldamp 200 grader i stedet for varmluft - og lad den stege færdig 35-40 minutter mere. Alt i alt en times tid. Vær ikke bange, når skindet begynder at blive sort – det er honningen, der karamelliserer. Jeg kan godt lide kyllingen på den måde; sort og sprød. Er du ikke til det sortsprøde kyllingeskind, kan du lægge stanniol over den, eller i stedet lægge den i en stor støbejernsgryde med låg på. Husk at dryppe kyllingen lidt undervejs med stegeskyen.
  6. Lad kyllingen hvile i ti minutter og smag i mellemtiden på den fantastiske stegesky, der er en skøn blanding af limesmør, honning, kyllingefedt og den dejlige støvede smag fra chiliflagerne. Hæld den på risene og hør englene synge.