Kød og fjerkræ

Kylling i hvidvin med estragon

Her får du opskriften på en god gryderet med saftig kylling i hvidvin og estragon serveret med sprøde hjemmelavede pommes frites.
af Marie Melchior / Foto: Line Falck 25.01.2017
Opskrift på gryderet med kylling

Vintervejret er over os, og det er blevet tid til lækre aromatiske simreretter, så vi har lavet en opskrift på kylling i hvidvin med estragon serveret med de bedste sprøde pommes frites. Velbekomme!

Prøv også: 7 opskrifter på lækker kylling

Opskrift på kylling i hvidvin med estragon

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til kylling i estragon med pommes frites:

  • 1 kg kyllingelår og -overlår (eller køb 1 hel kylling og skær den i 8 lige store stykker)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret estragon
  • olivenolie til stegning
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl kyllingefond eller -bouillon
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 250 g markchampignoner
  • 1 bundt frisk estragon
  • saft af 1 citron

Pommes frites:

  • 500 g kartofler
  • 1 spsk. herbes de Provence
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan laver du kylling i hvidvin med estragon og pommes frites:

  1. Pommes frites: Tænd ovnen på 200°. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med herbes de Provence, salt og olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
  2. Krydr kyllingekødet med salt, peber og estragon.
  3. Brun kyllingestykkerne i 2 spsk. olie på en pande på alle sider, til de får farve.
  4. Læg kyllingestykkerne til side, og tør panden af.
  5. Pil og hak løg og hvidløg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  6. Svits løg og hvidløg i 2 spsk. olie i en stor gryde i et par minutter.
  7. Tilsæt porrer, og steg videre et par minutter.
  8. Læg kyllingestykkerne i gryden, og tilsæt hvidvin. Lad alkoholen fordampe i et par minutter.
  9. Tilsæt fond eller bouillon, fløde og sennep.
  10. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 25 minutter.
  11. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  12. Skyl og hak estragon.
  13. Opvarm 1 spsk. olivenolie på panden.
  14. Brun svampene ved høj varme i 5-6 minutter. Rør ikke for meget på panden, ryst den i stedet, så svampene ikke afgiver for meget vand.
  15. Vend de stegte svampe i kyllingegryden sammen med hakket estragon.
  16. Smag saucen til med citronsaft.
  17. Servér med krydderstegte kartofler, velbekomme.

Tip: Lav hertil valnøddeboller, find opskriften her.