Kød og fjerkræ

Grillet lammehjerte med nye beder, radicchio og kirsebær

Denne ret med grillet lammehjerte, nye beder, radicchio og kirsebær vil med garanti få dine smagsløg til at løbe i vand. Få hele opskriften herunder.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 28.04.2020
Grillet lammehjerte med nye beder, radicchio og kirsebær

Lammehjerter er muskler og ikke kirtler som meget andet indmad. De har en mild, let sødlig smag, som får godt modspil af syrligt-søde kirsebær. Derfor får du her den bedste opskrift på grillet lammehjerte, der får selskab af nye beder, radicchio og kirsebær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Retten passer perfekt til påskefrokosten, men er altså også en god kandidat til aftensmaden. Du finder hele opskriften herunder.

SE OGSÅ: Lammekølle med perlerugsalat

Grillet lammehjerte med nye beder, radicchio og kirsebær

Det skal du bruge for at lave grillet lammehjerte med nye beder, radicchio og kirsebær
  • 1 ferskt lammehjerte
  • ½ dl olivenolie
  • 5 stilke frisk timian
  • Salt og peber
  • 6 nye spæde rødbeder med top
  • 20 friske kirsebær
  • 2 spsk. honning
  • ½ dl kirsebæreddike
  • 1 radicchio
  • Godt brød

Sådan laver du grillet lammehjerte med nye beder, radicchio og kirsebær

  1. Skær lammehjertet igennem, og skær sener og evt. fedt af.
  2. Skyl hjertet i koldt vand, aftør grundigt, og lad det marinere i en skål med lidt olivenolie, hakket timian, salt og peber i ca. 10 minutter.
  1. Skær toppen af bederne, men lad 5-10 cm blive siddende.
  2. Skyl bederne grundigt i koldt vand, så al jord kommer af.
  3. Skær bederne igennem, så du får lidt top på begge halvdele, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Dryp med olivenolie, og drys salt, peber og timian på toppen.
  5. Sæt bederne i en forvarmet ovn ved 220° med grillen tændt.
  6. Giv bederne 10-15 minutter i ovnen, til de er møre og godt brændte.
  7. Tag bederne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  8. Bederne kan også sagtens grilles på en varm havegrill, det bliver de kun bedre af, da det også giver lidt røgsmag.
  9. Skyl og halvér kirsebærrene, og fjern stenene.
  10. Vend kirsebær sammen med honning, eddike, de lune rødbeder og olie fra de grillede beder.
  11. Vend det hele godt rundt, så rødbederne trækker smag til sig.
  12. Krydr dem med lidt salt og peber.

Til sidst:

  1. Varm en grillpande godt op, og grill de halve lammehjerter 1-2 minutter på hver side, så de får en flot gylden overflade, men samtidig er helt rosa og saftige i midten.
  2. Tag dem af panden, og lad dem hvile lidt.
  1. Del radicchio i hele blade, skyl dem i koldt vand, og dryp dem grundigt af.
  2. Skær lammehjertet i helt tynde skiver.
  3. Anret med de grillede rødbeder, radicchio og kirsebærdressingen.
  4. Servér med godt brød til som en forret eller en let frokostret.

Lyst til mere lam?

Se alle vores retter med lam. De passer også perfekt til påskefrokosten. Se alle opskrifterne her!