Aftensmad
Kød og fjerkræ
Grillet flanksteak med chimichurri-pesto
Servér en lækker og mør grillet flanksteak toppet med en frisk og smagfuld chimichurri-pesto. Perfekt som hovedret til mange!
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann
20.12.2016
Er du også vild med en lækker steak, så prøv denne mørre flanksteak, som gør sig bedst på en grillpande. Tilføj forårsløg og en velsmagende chimichurri-pesto, som passer perfekt til steaken.
Smag også: Flanksteak med grove fritter og hjemmelavet bearnaise
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Grillet flanksteak og forårsløg med chimichurri-pesto
6 personer
Ingredienser:
Flanksteak:
- 1 flanksteak på ca. 1 kg
- 2 spsk. olie
- 1 lille spsk. havsalt
- 12 friske forårsløg
- 50 g smør
- salt
Chimichurri-pesto:
- 1 lille bundt grofthakket bredbladet persille (ca. 2 dl)
- 2 bundter frisk koriander
- 1 tsk. tørret mynte
- 1 frisk grøn chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. æblecidereddike
- saften af en halv lime
- ½-1 dl olivenolie
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!
Sådan laver du grillet flanksteak med chimichurri-pesto:
Flanksteak:
- Tænd ovnen på 200°. Smør kødet ind i olien, og læg det på en meget varm grillpande.
- Den skal have ca. 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødstykket. Den må dog gerne være rød i midten, når den skæres i skiver.
- Tag kødet af, drys med salt, og lad det hvile.
- Læg forårsløgene på en bradepande med bagepapir, og læg skiver af smør over dem. Drys med lidt salt.
- Bag dem i midten af ovnen i 10-12 minutter, eller indtil de er bløde og let brankede. Tag dem ud af ovnen.
Chimichurri-pesto:
- Hæld alle ingredienserne i en køkkenmaskine med snittefunktion, og kør et halvt minut til blandingen er som grov pesto.
- Tilføj evt. lidt mere olie. Smag til med salt og peber.
- Skær steaken ud i skiver, og servér med pestoen og de bagte forårsløg.