Kød og fjerkræ

Forret: Pæreparma i gorgonzolasauce

Denne forret er ikke for de osteforskrækkede, for den laves med blåskimmelost, og det gør den til en himmelsk forret til alle osteelskere.
af Julie Hey / Foto: Betina Hastoft 24.11.2016
Forret med parmaskinke

Mange kender den gode kombination af ost og pære fra desserter, men her er den brugt i en skøn forret til osteelskere. Retten får lidt ekstra fylde med parmaskinke, der også giver den salte og røgede smag, som passer så godt i samspil med pærens syrlig-sødme og ostens skaphed. Du kan naturligvis bruge andre blåskimmeloste end gorgonzola, ligesom det er op til dig, om du vælger en ekstra stærk variant.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Salte vandbakkelser som forret

Forret: Pæreparma i gorgonzolasauce

Antal: 4 personer. Tid: 30 min.

Det skal du bruge til pæreparma i gorgonzolasauce

  • 4 pærer
  • 50 g sukker
  • 1 citron
  • 10 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 4 skiver parmaskinke
  • Evt. ristet brød

Sauce:

  • 1½ dl hønsebouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g gorgonzola
  • Salt, peber

Sådan laver du pæreparma i gorgonzolasauce:

  1. Skræl pærerne fint, og lad stilken sidde på. Fjern kernehuset fra bunden evt. med et keglesnit med en kniv/gulerodsskræller. Skær pærerne til i bunden, så de kan stå.
  2. Kog 3 dl vand og sukker op i en gryde, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft, peberkorn og laurbærblade.
  3. Sæt pærerne i lagen og lad dem simre i ca. 10 min. Vend dem undervejs.
  4. Sluk for varmen, og lad pærerne afkøle stående, evt. i lagen.
  5. Kog bouillon, vin og fløde ind. Tilsæt osten under omrøring og smag til med salt og peber.
  6. Anret pærerne med parmaskinke og lun gorgonzolasauce og server evt. med ristet brød.

Se flere gode og nemme forretter i galleriet herunder: