Kød og fjerkræ

Carne all’albese – råmarineret oksekød med trøffelolie og bagte tomater

Carpaccio plejer du måske at kalde det, men på italiensk hedder retten carne all‘albese (kød som i Alba). Den fungerer også fint med røget tun i stedet for det rå kød.
af redaktionen 29.08.2017
Carne all?albese ? råmarineret oksekød med trøffelolie og bagte tomater

Opskrift på carne all’albese

Opskrift til 6 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INGREDIENSER

  • 400 g kalvekød, inderfilet helt tyndt skåret (få slagteren til at skære det)
  • 8 spsk trøffelolie
  • 50 g små sorte oliven med sten
  • 50 g parmesan
  • ca. 20 blade basilikum
  • salt og friskkværnet peber

LÆS OGSÅ: Tomatsalat med ribs og tang

Bagte tomater:

  • 18 små tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 kviste merian
  • salt og friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Bagte tomater: Fordel tomaterne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og krydr med plukket merian, salt og peber: Bag dem i ovnen ved 120° i 1 time. Lad tomaterne køle af, og skær dem i halve med en skarp kniv.

Anret kødet på en tallerken, dryp med trøffelolie, og fordel de bagte tomater over. Drys med oliven og parmesan brækket i små stykker. Skær basilikumblade i tynde strimler, og drys over. Krydr godt med salt og peber.