Kød og fjerkræ

Bag din egen leverpostej

Hjemmebagt leverpostej er en helt særlig luksus, som du skal unde dig selv til julefrokost eller som hverdagsforkælelse.
af Carsten Kyster / Foto: Colombus Leth 11.10.2020
Bag din egen leverpostej

Det er efterhånden sjældent, at man bliver budt på hjemmebagt leverpostej, og det er både synd og skam. Den hjemmelavede version smager nemlig meget bedre end supermarkedets, og du er selv herre over, hvad den indeholder. Derfor synes vi i det mindste, at du til den årlige julefrokost eller en anden sjælden gang skal forkæle dig selv og dem du holder af med en dejlig nylavet leverpostej. Den varme postej vil helt sikkert få dine gæster til at bede om endnu en portion, så husk at lave nok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip: Spis hjemmelavet leverpostej med dette rugbrød!

HJEMMELAVET LEVERPOSTEJ MED TIMIAN OG ÆBLER

3-4 små glas

Det skal du bruge til hjemmelavet leverpostej:

  • 40 g smør
  • 4 spsk. mel
  • ¼ bundt timian
  • 3 dl fløde
  • 600 g svinelever (Kan skiftes ud med kalve- eller fuglelever)
  • 200 g spæk
  • 100 g løg, ca. 2 stk.
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æble i små tern
  • 3 tsk. salt
  • 1 tsk. knust peber
  • 1 æg
  • ekstra æble og timian til toppen af postejen

Smag også: 10 gode retter til julefrokost

Sådan laver du hjemmelavet leverpostej:

  1. Smelt smørret i en gryde, hæld mel og timian i smørret, og varm det godt igennem ved svag varme i 5 minutter.
  2. Tilsæt fløden, og kog det hele igennem til en tyk opbagning.
  3. Hak lever, spæk, løg og hvidløg igennem en kødhakker, rør det godt sammen med æblet, saltet, peberet og ægget.
  4. Rør opbagningen sammen med leverblandingen, og fordél massen i glassene.
  5. Bag postejerne i en forvarmet ovn ved 185° i ca. 30- 40 minutter i et vandbad.
  6. Servér leverpostejen med surt og brød. Kan spises varm eller kold.

Se flere gode retter til julefrokost-menuen her