Kød og fjerkræ

Åben lasagne med anderagout

Lav lasagnepladerne selv og tilbered din anderagout som åben lasagne med et gavmildt drys god pecorino eller parmesan.
af Timm Vladimir, Foto: Lars E. Andreasen 9.03.2012
Åben lasagne med anderagout

(4 personer)

Anderagout:

1 hel and, delt i 4-6 stykker
1 løg, finthakket
4 fed hvidløg, fintrevet
2,5 dl rødvin
1 ds. hakkede tomater
5 dl kalvefond
6 store timiankviste
4 rosmarinkviste
4-5 friske laurbærblade
vand
pecorino eller parmesan

Pastaplader:

300 g hvedemel (gerne Tipo 00)
3 æg
lidt havsalt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Varm ovnen op til 180°. Steg andestykkerne med skindsiden nedad på en meget varm pande. Når de er godt brunede, vender du dem og bruner færdigt. Smid andestykkerne i en ovnfast gryde, gerne af støbejern, og fjern alt overskydende fedt fra panden. Skru ned på lav varme og smid så løgene på panden, til de bliver gyldne, og tilsæt så hvidløgene. Rør rundt, og steg videre et par minutter. Kog panden af i rødvin, og hæld det hele ned til anden i gryden sammen med tomaterne, fonden og urterne. Kog det hele op og smid i ovnen. Lad det stege i ovneni ca. 2 timer, eller til andekødet falder af benene. Spæd op med vand løbende, så fonden ikke tørrer ud.

Køl det ned, så du kan tage alt andekødet fra benene med hænderne. Brug evt. en gaffel til at strimle kødet lidt. Fjern fedtlaget i toppen af braiserlagen og smid ud. Kog resten af væsken ned til sovsekonsistens. Passer gennem si og fjern laurbærblade og timiankviste. Tilføj resten af massen til andekødet og bland.

Pastaplader: Bland mel, æg og salt, og ælt til en glat dej. Lad hvile en time. Del dejen i passende mængder, og kør på pastamaskine. Først på tykkeste niveau, derefter gør du dejen tyndere og tyndere, til du er på tyndeste niveau. Skær de lange plader ud i 30- 35 cm's stykker, og kog i godt saltet vand i et par minutter. Eller al dente.

Anretning: Læg den første del af lasagnepladen på tallerkenen og læg en masse anderagout ovenpå. Hæld lidt sovs ved, og drys med salt og peber. Nu folder du lasagnepladen ind over andekødet og lægger mere andekød oven på dette lag. Sovs og salt og peber igen. Fold det sidste stykke lasagneplade indover, og gentag med kødet. Riv masser af god pecorino eller parmesan henover og server.

Tilbehør: Appelsin/fennikelsalat

Se de andre opskrifter i menuen:

Forret: Pighvar-bisque Tilbehør: Appelsin/fennikelsalat Dessert: Æbletærte Pandowdy style

Se også galleriet med billeder af Timm Vladimir i køkkenet:

Timm Vladimir tryller i køkkenet

På vores søstersite, SPIS BEDRE, finder du den mest populære, klassiske lasagne. Stor anbefaling herfra. Find den her: Klassisk lasagne.