Fisk og skaldyr

Vagtelæg og stenbiderrogn

Få en lækker opskrift på vagtelæg og stenbiderrogn serveret med jordskokchips og rygeostcreme. Du vil ikke fortryde!
Mandag d. 2. marts 2020 (Først udgivet d. 5. februar 2010) - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 11.11.2020
Stenbiderrogn med vagtelæg

Du finder opskriften herunder, hvor "danskernes kaviar", stenbiderrogn, bliver brugt som hovedingrediens, og du må endelig ikke være bange for at tilføje lidt ekstra, hvis du har noget i overskud.

I kombination med vagtelæg, sprøde jordskokker og cremet rygeost er det den perfekte forret til middagsselskabet eller nytårsaften.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Torsk i parmaskinke med rødbeder og vagtelæg

Vagtelæg og stenbiderrogn serveret med jordskokchips og rygeostcreme

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn med vagtelæg:

  • 300-400 g renset stenbiderrogn
  • 1 spsk havsalt
  • 12 vagtelæg
  • lidt smør

LÆS OGSÅ: De bedste opskrifter med stenbiderrogn

Jordskokchips:

  • 2 store røde jordskokker
  • ½ l olie

Rygeostcreme:

  • 1 bæger rygeost 10 pct. (170 g)
  • 1 dl økologisk cremefraiche 18 pct.
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du stenbiderrogn med vagtelæg serveret med jordskokchips og rygeostcreme:

Stenbiderrogn:

  1. Rør den rensede stenbiderrogn med salt og lad den stå koldt, til den skal spises.

Jordskokchips:

  1. Skræl jordskokker med en tyndskræller og skær papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
  2. Varm olien op i en sauterpande indtil den bobler om en spisepind i træ.
  3. Steg jordskokskiverne sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  4. Det er ikke nødvendigt at salte chipsene, da de bliver serveret med den saltede stenbiderrogn.

Rygeostcreme:

  1. Rør rygeost og cremefraiche sammen og smag til med salt og peber.

Vagtelæg:

  1. Kog 6 vagtelæg i kogende vand i 5 min.
  2. Afkøl æggene under koldt vand, pil dem og skær dem i halve.
  3. Opvarm lidt smør på en pande og spejl de resterende æg til minispejlæg.

Servering:

  1. Anret forretten på store tallerkener med jordskokchips toppet med stenbiderrogn og rygeostcreme.
  2. Server med minispejlæg og halve hårdkogte vagtelæg.

VIL DU HAVE FLERE RETTER MED STENBIDERROGN? SÅ SE MED HER...

Prøv en ny forfriskende måde at servere stenbiderrogn - Prøv opskriften her!

Prøv denne opskrift på stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk og meget mere. Få opskriften her!

Prøv denne forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet. Man bliver næsten afhængig! Få opskriften her!