Tidsplan: Lav traditionel julemad uden stress
Hvis det er en af de første gange, du skal stå for julen og den traditionelle julemad, så er det helt naturligt at føle sig lidt overvældet af opgaven. Anden skal være saftig, flæskestegens svær skal være sprøde, kirsebærsaucen til risalamanden hjemmelavet, og det hele skal serveres med overskud og nærvær. Det lyder måske uoverskueligt, men hemmeligheden er at bryde menuen op i overkommelige bidder og tilberede så meget som muligt i forvejen uden at det går ud over smagen. Derfor har vi lavet en nem guide til traditionel julemad lavet med overskud. Prøv også: Traditionel julemad med et grønt twist
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Lav traditionel julemad uden stress med denne tidsplan
Her er tidsplanen, som din mor, bedstemor og alle før hende har fulgt, og som gør det nemt, at lave traditionel julemad med masser af smag.
Den 23. december:- Kog og pil kartofler til brune kartofler
- Lav rødkål - Opskrift på rødkål fra bunden her!
- Smut mandler til risalamanden
- Kog risengrød - Opskrift på nem genvej til lækker risengrød her!
- Lav kirsebærsaucen klar - Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce her!
- Lav risalamande - Opskrift på risalamande her!
4 timer før middagen den 24. december:
- Gør anden klar, og steg den - Få stjernekokkens opskrift på sprød juleand her!
2 timer før middagen den 24. december:
- Gør flæskestegen klar, og steg den - Få stjernekokkens opskrift på perfekt flæskesteg her!
1 time før middagen den 24. december:
- Gør rødkålssalaten klar - Opskrift på klassisk rødkålssalat med appelsiner her!
- Lav grønkålssalat - Opskrift på grønkålssalat med valnødder her!
- Skrub og kog kartoflerne
- Lav brunede kartofler - Få den bedste opskrift på brunede kartofler her!
- Lun rødkålen
- Lav sauce - Få opskriften på brun sauce på andefond her!
10 minutter før risalamanden skal serveres:
- Lun kirsebærsaucen
Find flere tips til den traditionelle julemiddag her:
Her er de andre julegodter, du skal HUSKE at smage:
- Julemad: De bedste havregrynskugler
- Julemad: Flæskesteg med sprøde svær
- Julemad: Æbleskiver med karamel
- Julemad: Perfekt risengrød UDEN at røre
- Julemad: Sådan laver du de perfekte brune kartofler
- Julemad: Marcipankonfekt med hjemmelavet saltkaramel
- Julemad: Cremet risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce
- Julemad: Hjemmelavet marcipan
- Julemad: De klassiske pebermyntepastiller
- Julemad: Vores populære opskrift på rødkål fra bunden