Menuer
Fisk og skaldyr
Stenbiderrogn med stegt grønkål og spejlæg
Prøv denne nemme ret med stenbiderrogn, stegt grønkål, spejlæg og saltet citron. Server den som forret eller spis den med et godt stykke brød til frokosten.
af Mikkel Karstad og Sofie Karoline Fodeh Taarnberg. Redigeret til web. / FOTO Anders Schønnemann
13.02.2020
Grønkål bruges ofte i vintermad og julens salater, men den grønne kål er i sæson helt fra efteråret til starten af foråret.
Den mætter rigtig godt og har en flot dyb grøn farve.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på stenbiderrogn med stegt grønkål, spejlæg og saltet citron
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn med stegt grønkål, spejlæg og saltet citron
- 400 g frisk grønkål (plukket vægt)
- 1 dl olivenolie
- 5 g havsalt
- 3 g peber
- 4 æg
- ½ saltet citron
- 200 g renset frisk stenbiderrogn
Sådan laver du stenbiderrogn med stegt grønkål, spejlæg og saltet citron
- Pluk grønkålen i mindre stykker.
- Skyl dem grundigt i koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
- Hæld olie på en varm pande, læg kålstykkerne på, og steg dem i 1-2 minutter ved høj varme, til de lige falder sammen, men stadig er sprøde.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tag kålen af panden.
- Hæld lidt mere olie på panden, slå æggene ud, og steg 4 spejlæg i 2-3 minutter, til hviden har sat sig, men blommen stadig er flydende.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Anret spejlæggene på 4 tallerkener.
- Hak den saltede citron.
- Kom den op i den sidste olivenolie, og rør det godt rundt.
- Anret den stegte grønkål rundt om æggene, dryp med saltet citron, og drys godt med stenbiderrogn udover.
- Servér med det samme.
SE OGSÅ: Forret med sprødstegt torsk med stegt grønkål, æble og skalotteløg