Menuer

Nytårsmenu: Lam med vagtelæg og sellerifritter

Sæt lam på din nytårsmenu med denne opskrift på lam med vagtelæg og sellerifritter. Dine gæster vil takke dig for det!
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth 20.11.2015

Lam er et oplagt valg til din nytårsmenu, og den her opskrift med vagtelæg og sellerifritter vil helt sikkert overraske og imponere dine nytårsgæster. Hvis du også er på jagt efter den perfekte forret og den sødeste dessert til din nytårsmenu, så har vi samlet en masse muligheder til at fuldende din nytårsmenu lige her: Sammensæt den perfekte nytårsmenu

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nytårsmenu: Lam med vagtelæg og sellerifritter

6 personer

Ingredienser til din nytårsmenu med lam...

Lam:
  • 1.200 g lammekrone (lammeryg)
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stilke timian
  • skal fra ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
Enebærsky:
  • 2 skalotteløg i skiver
  • 20 tørrede enebær
  • 1 spsk. olie til stegning
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2½ dl rødvin
  • 3 dl kalvefond (eller brun fond fra slagteren)
  • stegesky fra lammestegen

Prøv også: Lammekølle med rosmarin og fenikkel

Pocherede vagtelæg:
  • 1 l vand
  • 3 spsk. eddike
  • 6 vagtelæg
Pynt:
  • maltmel (fås hos bl.a. Irma, specialkoebmanden.dk, fruhurup.dk)
  • flagesalt
  • blomsterbrøndkarse (eller almindelig brøndkarse eller havesyre)
Sellerifritter:
  • 1 stor knoldselleri
  • 400 g andefedt (fås hos din lokale slagter)
  • 7 dl olie til fritering

​Læs også: 10 forretter til din nytårsmenu

Sådan laver du din nytårsmenu med lam...

Lam: Prøv også:Lammeculotte i ovn med stegte rapsblomster og friskost Enebærsky: Pocherede vagtelæg: Sellerifritter: 7 søde desserter til din nytårsmenu