Syltede græskar - nem opskrift

Efteråret byder på mere end mørke, kølige aftener - det inviterer os også til at være kreative med sæsonens råvarer. En af de grøntsagter, som vi både kan bruge som hyggeligt havepynt og til maden, er det skønne græskar. Her på redaktionen er vi fx vilde med syltede græskar.

Ud af de forskellige sorter kan man lave lækre og velsmagende syltede græskar. Når du laver syltede græskar, kan de holde sig igennem den kolde vinter og fungere som skøn tilbehør til fx steg eller smørrebrød.

Opskrift på syltede græskar:


Græskar
Et par kviste frisk timian
1 sylteglas
Evt. atamon
1 del klar lagereddike
1 del sukker

Få flere lækre opskrifter og gode råd til syltning lige her

Syltede græskar - sådan gør du:
Skræl græskarret og skrab kernerne ud. Skær det ud i tynde skiver evt. på et mandolinjern eller en køkkenmaskine. Læg græskarstykker og timian i et skoldet sylteglas evt. skyllet med atamon. Varm eddike og sukker op i en gryde. Når eddiken er varm og sukkeret er smeltet, hældes blandingen over timiankviste og græskarrene i glasset. Opbevares på køl.

Tag den amerikanske Halloween-tradition til dig og vær kreativ i både køkken og have. Hvis du vil vide mere om de forskellige græskar, kan du klikke her , og hvis du mangler inspiration til at lave andet end syltede græskar, kan du også prøve vores opskrift på græskarsuppe her.