Chiagrød med mandler

Chiafrøet er super sundt og indeholder mange gode egenskaber. Det er bl.a. spækket med omega 3, kostfibre og proteiner.

Chiafrø suger rigtig meget væske, så når du blander dem med mælk og fløde, virker konsistensen måske alt for tynd. Men lader du blandingen stå natten over, bliver konsistensen nærmest som ris a la mande - og det samme gør smagen i denne udgave! Grøden skal derfor helst laves dagen før, men kan til gengæld nydes både til morgenmad, dessert og den lille sult midt på eftermiddagen. 

Prøv også: Amerikanske pandekager med lemoncurd


 

Det skal du bruge til din chiagrød med mandler:

2 personer

  • 1½ dl smuttede mandler
  • ¾ dl chiafrø
  • 1 lille drys salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 dl skyr, gerne 10 %
  • 1 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • Evt. 2 spsk flydende honning 
Tilbehør:
  • Topping efter eget valg

Se også: Sunde fuldkornspitabrød
 

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne groft.
  2. Rør chiafrøene sammen med mandlerne i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
  3. Rør godt sammen, dæk blandingen til, og lade det står i køleslabet natten over.
  4. Hvis grøden næste dag ikke har den ønskede konsistens, kan du tilsætte lidt ekstra skyr. 
  5. Tilsidst kan du toppe med det, du har lyst til, fx bær, mysli eller ristede havegryn. 

Læs også: 12 geniale løsninger til opbevaring af tøj og sko
 

Vil du have flere hverdagsnemme opskrifter?

I Anne Hjernøes nye kogebog Hverdag giver hun sit bud på en sund og varieret kost til hele familien med retter til alle dagens måltider. Den vigtige morgenmad, hvor vi skal skydes i gang med en masse energi, så vi kan holde os friske resten af dagen. Frokosten, der for mange består af en madpakke, men som sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen. Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.