Fisk og skaldyr

Lakserillette med rygeost og stenbiderrogn

Prøv denne lækre lakserillette med asparges, stenbiderrogn og rygeost. Den fungerer både som forret, til din picnic eller som snack. Få opskriften herunder!
af Marie Melchior. 20.04.2020 Foto: Betina Hastoft.
Lakserillettes med rygeost
4 personer

Ingredienser

  • 400 g røget laks
  • 100 g rygeost
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 60 g blødt smør
  • 1 lille bundt kørvel
  • 1 bundt asparges
  • 100 g stenbiderrogn

Sådan laver du lakserillettes med rygeost

  1. Skær den røgede laks i små terninger og hak den fint.
  2. Pisk rygeosten cremet med en elmikser.
  3. Pisk fløden til skum. Vend rygeost og den piskede fløde sammen.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Rør den hakkede røgede laks sammen med det bløde smør.
  6. Vend lakseblandingen sammen med rygeostblandingen.
  7. Hak kørvelen fint og rør den i rilletterne.
  8. Lad hvile en times tid.
  9. Server med dampede grønne asparges og stenbiderrogn til.