Menuer
Fisk og skaldyr
Kammuslinger med hyldeblomst og koriander
Server den rimmede kammusling som en aperitif eller som en let forret til middagsgæsterne.
Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum / Foto: fra kogebogen Sæson
21.08.2018
Kammuslinger kan tilberedes på mange forskellige måder og med forskelligt tilbehør.
I denne opskrift er kammuslingen rimmet. Det er vigtigt, når du laver rimmet kammusling, at den er helt frisk, og at den har ligget på frys, når den skal skæres ud i de meget fine tynde skiver.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det er vigtigt, at den ikke bliver taget ud for længe før serveringen, da den vil blive svær at skære i, og friskheden vil forsvinde.
Opskrift på kammuslinger med hyldeblomst og koriander
PRØV OGSÅ: Forret med syltet kammusling
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave kammuslinger med hyldeblomst og koriander
Korianderolie:
- ½ dl olie
- ½ bundt koriander
- Rimmede kammuslinger:
- 2 kammuslinger, frosset dagen før
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. hyldeblomstsaft
- Evt. hyldeblomster
Sådan laver du kammuslinger med hyldeblomst og koriander
Korianderolie:
- Blend koriander med olie
- Lad det trække i 30 minutter
- Si olien, og stil den til side.
Rimmede kammuslinger:
- Tag kammuslingerne ud af fryseren ½ time før servering.
- Skær dem i tynde skiver, og anret dem på et fad.
- Drys med sukker og salt, dæk til med film, og lad dem trække i 10 minutter.
- Fjern filmen, og overhæld skiverne med hyldeblomstsaft og 8-10 dråber korianderolie.
- Pynt evt. med hyldeblomster og frisk koriander