Nytårsforret: 8 fine forretter med laks

Snart står nytårsaften for døren, og menuen skal planlægges. Vi har fundet en opskrift på en fin og festlig forret, du kan servere for din gæster. Denne forret med røget laks og hjemmelavet senneps- og dilddressing bliver toppet med skovsyre, der giver et elegant og festligt udtryk. Se alle vores opskrifter på forretter med laks i galleriet nederst i artiklen!

Se også: Skift laksen i din forret ud med tun, og prøv denne luksus tunmousse

Det skal du bruge til røget laks med senneps-dild-dressing:

24 stk.

  • 300 g røget laks i skiver
  • 1 pakke pumpernikkel (250 g)
  • Frisk krydderurt, fx skovsyre
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. sennep
  • 3 spsk. muscovadosukker (eller brun farin)
  • 3 spsk. tørret dild

Nytårsdessert: Elegant champagnedessert i flere lag

Sådan laver du røget laks med dressing:

  1. Senneps-dild-dressing: Rør sennep, sukker og dild sammen.
  2. Brug en lille rund udstikkerform til at lave 24 runde skiver pumpernikkel (eller skær brødet i 24 små firkantede stykker).
  3. Skær laksen i mindre stykker på ca. 3 x 1 cm.
  4. Servering: Fordel dressingen oven på brødet, og top med laks. Drys med peber og krydderurt.

TIP Du kan også bruge knækbrød til denne lille hapser.

I galleriet finder du 7 opskrifter på små festlige forretter med laks:

Læs også: Pynt op til nytår