Konfektroulade

Antal: 
1 stk.
Det skal du bruge: 
Abrikosfyld:
30 g svesker
30 g tørrede dadler
50 g tørrede abrikoser
3 spsk. brun farin
½ dl vand
50 cl rom (eller cognac)
Desuden:
250 g marcipan
1 spsk. flormelis
Ca. 200 g god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 811
2 tsk. kandiserede violer

Abrikosfyld:

Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac. Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret.

Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.

Prøv også disse lækre havregrynskugler med kaffesmag

Desuden:

Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.

Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade.

Læg rouladen på køl i et par timer. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen.

Dæk også enderne.

Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd.

Lad chokoladen størkne.