Fransk nougat - god og klassisk opskrift

Det skal du bruge: 
Fransk nougat
150 g mandler
60 g pistacienødder, usaltede
1 1/4 dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose
Marengs
60 g sukker
80 g pasteuriserede æggehvider (2½ æggehvider)
Desuden
2 spsk. flormelis eller spiseligt rispapir - fås i specialbutikker

Det kræver en smule fingerfærdighed at lave fransk nougat, men når først du har sat tænderne i de søde bidder vil din søde tand takke dig. Få opskriften på hjemmelavet fransk nougat her!

Elsker du fransk nougat? Så prøv en anden konfekt-klassiker!

Sådan laver du fransk nougat:

  1. Rist nødderne i en forvarmet ovn på 150° i ca. 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. Lad dem køle ned. 

  2. Kog vand, honning, sukker og glukose til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager ca. 15-20 minutter. Vær tålmodig, for sirup er længe 120°, men stiger så pludselig hurtigt til sidst til 150°.

  3. Marengs: Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, mens sukkerlagen koger.

  4. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker. Rør massen sammen i ca. 8-10 minutter, indtil den er sej og lang.

  5. Vend de ristede nødder i.

  6. Hæld massen ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med flormelis eller spiseligt rispapir, og rul den ud i et firkantet stykke på ca. 2-3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den derefter ud i stykker på 2 x 2 cm. Opbevar den franske nougat i tætsluttende plastikbeholdere. De kan holde i ca. to måneder.

Prøv også: Nemme flødekarameller i mikroovn

I galleriet nedenfor kan du se vores nemme trin for trin-guide til forførende fransk nougat: