Fisk og skaldyr

Gourmet-forret: Rå ravioli med citronmarineret laks

Hvis du er på jagt efter en gourmet-forret, der er nem at lave og rig på wow-effekt, så er denne opskrift på rå ravioli af glaskål med citronmarineret laks, friskost, purløg og ristet rugbrød sagen.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth 8.11.2016
Gourmet-forret: Opskrift på marineret laks

Tip: Det er også muligt at bruge frisk rødbede i stedet for glaskål. Så får du røde ravioli.

Prøv også: Gourmet-forretter der imponerer

Gourmet-forret: Rå ravioli af glaskål med citronmarineret laks, friskost, purløg og ristet rugbrød

4 personer

Ingredienser:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 120 g laks uden skind og ben
  • ½ usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 tynde skiver rugbrød
  • 1/4 bundt purløg
  • 80-100 g friskost (fx Kirks)
  • ca. 100 g glaskål
  • 1 spsk. sherryeddike eller æbleeddike
  • ¼ bakke karse

Prøv også: 15 lækre fiskeforretter

Fremgangsmåde:

  1. Skær laksen i stykker på 4 x 2 cm.
  2. Riv citronskallen fint, og pres saften.
  3. Vend det sammen med laksen, og krydr godt med salt og peber.
  4. Rist rugbrødet godt, køl det ned og knus det til små krummer.
  5. Snit purløg fint, og rør det sammen med osten. Smag til med salt og peber.
  6. Skræl glaskålen, og skær den i ultratynde skiver på mandolinjern eller pålægsmaskine.
  7. Marinér glaskålen med lidt sherryeddike i et par minutter.
  8. Læg halvdelen af skiverne på tallerkenerne, fordel ost og laks på skiverne, og læg en skive glaskål øverst. Drys med karse og ristet rugbrødskrumme, og servér straks.