Menuer
Fisk og skaldyr
Gourmet-forret: Rå ravioli med citronmarineret laks
Hvis du er på jagt efter en gourmet-forret, der er nem at lave og rig på wow-effekt, så er denne opskrift på rå ravioli af glaskål med citronmarineret laks, friskost, purløg og ristet rugbrød sagen.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth
8.11.2016
Tip: Det er også muligt at bruge frisk rødbede i stedet for glaskål. Så får du røde ravioli.
Prøv også: Gourmet-forretter der imponerer
Gourmet-forret: Rå ravioli af glaskål med citronmarineret laks, friskost, purløg og ristet rugbrød
4 personer
Ingredienser:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 120 g laks uden skind og ben
- ½ usprøjtet citron
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 tynde skiver rugbrød
- 1/4 bundt purløg
- 80-100 g friskost (fx Kirks)
- ca. 100 g glaskål
- 1 spsk. sherryeddike eller æbleeddike
- ¼ bakke karse
Prøv også: 15 lækre fiskeforretter
Fremgangsmåde:
- Skær laksen i stykker på 4 x 2 cm.
- Riv citronskallen fint, og pres saften.
- Vend det sammen med laksen, og krydr godt med salt og peber.
- Rist rugbrødet godt, køl det ned og knus det til små krummer.
- Snit purløg fint, og rør det sammen med osten. Smag til med salt og peber.
- Skræl glaskålen, og skær den i ultratynde skiver på mandolinjern eller pålægsmaskine.
- Marinér glaskålen med lidt sherryeddike i et par minutter.
- Læg halvdelen af skiverne på tallerkenerne, fordel ost og laks på skiverne, og læg en skive glaskål øverst. Drys med karse og ristet rugbrødskrumme, og servér straks.