Fisk og skaldyr

Friterede østers med krydret mayonnaise

Kan friterede østers bliver den nye tempurareje? Prøv den sprøde lækre snack ved middagsbordet.
af Helle Brønnum Carlsen og Louise Beck Brønnum. Foto: fra kogebogen Sæson. 22.08.2018
Friterede østers med krydret mayonnaise

Til dem, der ikke kan lide østers på grund af konsistensen, er der godt nyt.

Frituresteger du din østers, får du en sprød og gylden farve, som gør den delikate spise ekstra lækker.

I den her opskrift bliver de friterede østers serveret med rouille, der er Sydfrankrigs svar på en krydret mayonaise. Den anvendes blandt andet til den berømte fiskesuppe bouillabaise.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Forret med 3 varianter af østers

Opskrift på friterede østers med krydret mayonnaise

Antal: 6 stk.

Det skal du bruge for at lave friterede østers med krydret mayonnaise

Beignetdej:

  • 6 østers, fx danske belon-østers
  • 120 g tempuramel
  • 20 g majsstivelse
  • 14 g bagepulver
  • 2 dl øl
  • ½ liter neutral olie

Rouille:

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. tomatkoncentrat
  • 1 nip chiliflager
  • ½ fed hvidløg
  • Lidt af østerssaften

Sådan laver du friterede østers med krydret mayonnaise

Beignetdej:

  1. Tag østersene ud af skallerne, og si saften ned i en skål.
  2. Pisk en dej af mel, majsstivelse, bagepulver, østerslage og øl, så den er tyk.
  3. Varm olien op, og hav et låg parat, hvis der skulle gå ild i olien.
  4. Dyp østerskødet i beignetdejen.
  5. Læg dem i gryden og frituresteg dem, til de er gyldne.

Rouille:

  1. Rør mayonnaisen med tomatkoncentrat, chiliflager, finthakket hvidløg og lidt af østerssaften.
  2. Dyp de varme østers i rouillen.

SE OGSÅ: Østers med eddikesyltet rødløg