Laksesandwich med skagenröra

Skagenröra er en velkendt klassiker blandt de fleste, der er vilde med fisk og skalddyr - eller som er fra Sverige. For selvom den lækre ret er opkaldt efter den hyggelige fiskerby på toppen af Danmark, er den faktisk opfundet af en svensk restauratør ved navn Tore Wretman, der lagde vej forbi Skagen lige efter 2. verdenskrig.

Prøv også: Grillede asparges med rejer og spirer

Ligegyldigt om den lækre rejesalat oprindeligt har danske eller svenske aner, er vi helt vilde med den! Den gode kombination af håndpillede rejer, cremet mayonnaise og frisk dild smager nemlig intet mindre end fantastisk. Her får du opskriften på en nem laksesandwich med hjemmelavet skagenröra på toppen.

Det skal du bruge til laksesandwich med skagenröra:

  • 250 g laksefilet uden skind
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk hakket løg
  • 1 spsk hakket purløg
  • Salt og peber
  • ½ spsk smør til stegning

Skagenröra:

  • 75 g pillede rejer
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 spsk mayonnaise 
  • 2 spsk hakket dild

Til servering:

  • 2 skiver lækkert flutes eller franskbrød
  • Salatblade
  • 4 skiver agurk
  • Citron
  • Dild

Måske du også vil kunne lide: Indbagt laks med spinat

Sådan gør du:

  1. Miks laksen grovt. Blanda med æggeblomme, løg, purløg, salt og peber.
  2. Skagenröra: Hak rejerne grovt. Bland med crème fraiche, mayonnaise og dild. Smag til med salt og peber.
  3. Form laksefarsen til to bøffer og steg på begge sider i en stegepande med smør.
  4. Rist og del brødskiverne, og læg salatblade på to halve. Læg laksebøfferne og agurkeskiver ovenpå. Top med skagenröra, en skive citron, dild og slut af med en skive brød.

Se også: Ingefærbagt laks med citron

TIP: Skagenröra smager også skønt ovenpå hjemmelavet kartoffelrösti.