Forretter

Kartoffelfladbrød med vinterkål, gedeost, saltet torsk og basilikum

Torsk går sig altid godt til nytårsforretten! Her er den topping på et kartoffelfladbrød med vinterkål og gedeost.
Af Morten Schou 5.12.2022 Foto: Stine Christiansen
Kartoffelfladbrød med vinterkål, gedeost, saltet torsk og basilikum
4 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 4 spsk. olivenolie
  • 75 g smør
  • 300 g torskefilet
  • 1 spsk. havsalt
  • 300 g hvedemel
  • 200 g frisk grønkål
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 usprøjtet citron

Kartoffelfladbrød med vinterkål, gedeost, saltet torsk og basilikum

  1. Kog kartoflerne møre, hæld vandet fra, og lad dem dampe af. Pisk dem til en grov puré med olivenolie og smør, og stil den på køl i 12 timer.
  2. Skær torskefileten i tynde skiver. Drys med havsalt, og stil på køl til dagen efter.
  3. Ælt mel i kartoffelpuréen. Rul den helt tyndt ud til brød, og steg dem på en varm tør pande, til de bobler lidt op og er flot brændte. Pensl dem med olivenolie og drys med havsalt.
  4. Bag fisken 4-5 minutter ved 180°. Den skal blot sætte sig og stadig være sart-hvid og fast i kødet.
  5. Pluk grønkålen fri fra stænglen, og steg den ved høj varme i en smule olivenolie i ca. ½ minut. Krydr med havsalt.
  6. Servér de saftige kartoffelbrød med bagt torsk, stegt kål, brud af gedeost og basilikumblade. Dryp med olivenolie, og riv frisk citronskal henover.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.