Chevre chaud med salat

Skal du snart have gæster, og mangler du en nem måde at slippe uden om forretten på? Så kan du roligt ty til denne opskrift på chevre chaud med en lækker salat med valnødder og brændte figner.

det skal du bruge til chevre chaud med salat:

(6 pers.)

CHEVRE CHAUD

  • ½ flute
  • 300 g frisk gedeost i rulle
  • 3 spsk. flydende honning
  • 1 håndfuld frisk timian

DRESSING

  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. grov sennep
  • ½ tsk. flydende honning
  • ½ dl olivenolie
  • 1 knivspids peber

SALAT

  • 200 g valnøddekerner
  • 30 g brændte figner (3 stk.)
  • 1 frillicesalat
  • 1 håndfuld spiselige blomster

sådan laver du CHEVRE CHAUD MED SALAT:

CHEVRE CHAUD

  1. Skær flutes i 8 stykker på ca. 1½ cm’s tykkelse.
  2. Skær osten i 8 stykker, og placér dem på flutesskiverne.
  3. Dryp honning på osten.
  4. Grill flutes med ost i ovnen i ca. 6. minutter. Tag dem ud, og drys med timian.

DRESSING

Pisk balsamicoeddike, salt, sennep, honning og olie sammen til en dressing. Smag til med friskkværnet peber.

SALAT

  1. Knæk valnødderne, og bræk dem i stykker.
  2. Skær figner i kvarter.
  3. Hak salat, og bland den sammen med figner og valnødder.
  4. Anret chevre chaud på et stort fad med salat, og dryp med dressingen.
  5. Pynt med spiselige blomster. Servér til et glas mousserende vin eller hvidvin.