Bruschetta med friske råvarer

Sørg for at tomaterne er solmodne, brug en god olivenolie og et godt italiensk, daggammelt brød.

8 stk.

4 skiver daggammelt brød, 1 cm tykke
Olivenolie
8 cherrytomater
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
Salt og peber
1 mozzarellakugle
4 ansjosfileter

Del brødskiverne i to, pensl med lidt olivenolie og rist i ovnen 3-5 minutter ved 170 grader, til skorpen er sprød. Befri tomaterne for kerner og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint og bland med tomaterne. Smag blandingen til med salt og peber og fordel på brødet. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel den på brødene. Læg 1/2 ansjosfilet på hver. Rist brødene 5 minutter i ovnen ved 170 grader.

TIPS & TRICKS

Undlad tomaterne, og smør i stedet brødene med grøn pesto, inden løgblanding, ost og ansjoser lægges på. Laver du mange brød, så hæld olie i en dyb tallerken og dyp brødene i stedet for at pensle.