Jordbærgrød med vanilje

Der er ikke noget som en god jordbærgrød med lidt fløde på toppen om sommeren. Hvis du vil give den klassiske grød et tvist, så prøv at putte lidt hakkede mandler og mynteblade på inden servering. Det både pynter og smager fantastisk. Du kan evt. drysse lidt sukker over grøden til sidst, så den ikke trækker skind.
 
Hvis du laver jordbærgrød og fryser ned, er det en fin måde at gemme lidt af den gode sommersmag på til sensommer og efterår.
 

Jordbærgrød med vanilje

6 personer
Det skal du bruge til jordbærgrød:
  • 1 kg jordbær
  • Korn af ½ vaniljestang
  • Ca. 1 dl koldt vand
  • Ca. 1 dl rørsukker
  • Ca. 3 spsk. kartoffelmel
Pynt:
  • ¼ l piskefløde
  • 1 håndfuld mandler
  • Mynteblade

Prøv også: Jordbærmarmelade med abrikoser

Sådan laver du jordbærgrød:
  1. Skyl, og nip jordbærrene. Skær de store jordbær i halve.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Kog jordbærrene i 3-5 minutter, og tilsæt vaniljekorn og sukker.
  3. Rør kartoffelmel ud i vandet, og rør jævningen i grøden under omrøring. Kog grøden i 1-2 minutter, og smag til.
  4. Pisk fløden til en let skum. Hak mandlerne groft. Servér grøden varm eller kold med letpisket flødeskum, hakkede mandler og mynteblade på toppen. 

Prøv også: Jordbærlagkage med makronbunde