Bananasplit med karamelsauce

Bananasplit har ry for at være en lidt kikset dessert, men det kan man langt fra kalde denne lækre opskrift. Her får du en ekstra luksuriøs variant af den velkendte klassiker - toppet med karamelsauce, peanuts og skumfiduser. Vi lover, at den smager skønt!

TIP: Bananasplit kan også let laves som en lækker sommerdessert på grillen. Tilbered blot karamelsaucen på forhånd, og vent med at skære bananerne over, til de er helt færdigbagte. Vend de hele bananer med jævne mellemrum, og grill til skrællen er sort. Det tager typisk 5-15 minutter. Skær til sidst bananerne i halve og servér med is og toppings.

Vild med søde sager med banan? Prøv også denne lækre opskrift på banankage!

Det skal du bruge til at lave bananasplit med karamelsauce:

4 personer

  • 75 g sukker
  • 75 g salte peanuts
  • 150 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 4 faste bananer
  • Kokosolie
  • 1-2 spsk. sukker
  • 2 spsk. mørk rom (kan udelades)
  • 4 kugler vaniljeis
  • 1 håndfuld små marshmallows/skumfiduser

Læs også: 8 tips til effektiv rengøring

Sådan laver du bananasplit med karamelsauce:

  1. Smelt sukkeret på en lille pande ved middel varme, tilsæt peanuts og ryst panden, til de er karamelliserede.
  2. Læg dem til afkøling på bagepapir og hak dem groft.
  3. Smelt påny sukker på panden, til det er gyldent, tilsæt ½ dl vand samt fløde og kog til karamelsauce.
  4. Halvér bananerne med skræl på langs, pensl med smeltet kokosolie og drys med en anelse sukker.
  5. Grill bananerne på skærefladen, til de er gyldne og let karamelliserede.
  6. Vend og grill dem et par min. på skindsiden.
  7. Anret bananerne på tallerkener, dryp med rom og sæt en kugle vaniljeis ved siden af.
  8. Drys med peanuts og marshmallows, der skal have en hurtig brænding med en gasbrænder. Hvis du ikke har én, springer du det blot over.
  9. Hæld karamelsaucen over og servér evt. med chokoladesauce. Chokoladesauce kan nemt laves af 50 g hakket mørk chokolade, der smeltes i 1 dl rygende varm piskefløde.

Flere sommerlige lækkerier: Nem dessert med pære